Airconditioning

De airco is bijna niet meer weg te denken uit ons privé woningen en bedrijfsleven. Airconditioning is dan ook een echte Must-Have geworden vandaag de dag. Deze zorgt er dan ook voor dat waar u ook gaat, het een optimale klimaat kan garanderen ongeacht het seizoen!


Dat wil zeggen dat de temperatuur of de luchtregeling op een bepaalde manier wordt ingezet om het naar wens behaaglijk te maken in de gewenste omgeving of ruimte zoals zelfs in vliegtuigen en treinen.

Airconditioning kan ervoor zorgen dat het klimaat in huis een stuk aangenamer wordt. Zo wordt de luchtvochtigheid op een bepaald niveau gehouden en kan ook de temperatuur gecontroleerd en geregeld worden. Dit kan ook zo danig ingesteld worden dat u dit maar één keer hoeft in te stellen en vanaf dan gebeurt dit volledig automatisch. Met een airco kan ook de lucht in huis gezuiverd worden. Hierbij wordt dan gebruik gemaakt van een filtersysteem. Voor mensen die allergisch zijn, gevoelig zijn aan fijne stofdeeltjes en dergelijke, word het leven op deze manier een pak aangenamer!


Welke soorten airconditioning kennen we?

 

Split Airconditioning:

Een split-airco heeft een binnendeel en een buitendeel die met elkaar verbonden zijn. Bij alle fabrikanten met wie wij samenwerken is het geluid dat de installatie produceert dan ook minimaal! Voordeel is ook dat het binnendeel van de airco vrij compact is, dus de airco valt niet erg op in uw interieur. Er bestaan immers verschillende soorten designs met bijpassende kleuren.

 

MultiSplit Airconditioning:

Eigenlijk is dit een zelfde airco als de split-airconditioning, alleen heeft de multisplit meerdere binnendelen. U heeft maar één buitendeel nodig om meerdere ruimtes te koelen. U kunt er ook voor kiezen om meerdere buitendelen aan te sluiten, dan kunt u zelfs grote kantoorgebouwen koelen. Bij deze toepassing hebt u dan ook meestal een keuze om een uitgebreid besturingssysteem te kiezen die u zelfs vanop afstand kunt beheren!

 

Mobiele Airconditioning:

De mobiele airco wordt vaak gebruikt in kleinere ruimtes. Dit is een losse, kleine airco. Voordeel is dat deze airco simpel te verplaatsen is en op verschillende plekken in een ruimte kan worden ingezet. U moet de airco wel bij een raam plaatsen, omdat de warmte wordt afgevoerd door een buis die u naar buiten moet hangen. Deze airco heeft als nadeel dat hij door zijn kleine formaat minder goed doelt dan grotere airco’s en dat hij veel geluid maakt.

.

Wat betekent Inverter?

De nieuwste aircosystemen beschikken over de zogenoemde Inverter-Technologie. Deze techniek zorgt voor een veel gelijkmatiger koeling. Je kent het principe misschien al wel van de cv-ketel bij de thuis. Het komt erop neer dat het systeem niet ‘wacht’ tot een bepaalde temperatuur wordt bereikt om in actie te komen (koelen of verwarmen), maar dat gevoelige temperatuursensoren voortdurend de omgeving opmeten en de lucht- en temperatuurstroom erop aanpassen.

Dit principe voorkomt dat de airco uitschakelt zodra hij zijn ingestelde temperatuur heeft bereikt en weer aanschakelt op het moment dat de temperatuur weer een paar graden is gestegen. Deze traditionele werking komt onrustiger over, want het apparaat moet harder werken en gaat meer blazen, en daarbij is het minder comfortabel: de temperatuur gaat van warm naar koel naar warm, enzovoort. Een apparaat met een Inverter houdt zijn compressor actief en geeft al naar gelang de omstandigheid meer of minder vermogen, waardoor de temperatuur veel gelijkmatiger blijft. Uiteindelijk spaar je zo ook veel energie uit!!

 


De ervaring vertaalt naar kwaliteit

R-cotec heeft al jaren ervaring met airconditioning en is maar al te graag op de hoogte van alle mogelijkheden en toepassingen.

Daarnaast wacht R-cotec niet op het nieuws, we gaan op onderzoek! Airconditioning is onze passie, want wij houden van een prettig leefklimaat. U toch ook?

LG_Logo2.jpgAirwell_logo2.jpgGeneral_logo2.jpgsamsung_klimaat2.jpgMitsubishi2.jpgDaikin_Logo2.jpg