Centrale verwarming

Verwarming is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat u geniet van een aangename temperatuur in uw woning. Heeft u een winkel, kantoor of bedrijf? Dan spreken we over commerciële verwarming. Vooral in de winter of tijdens de wat koudere dagen is een goed verwarmingssysteem onmisbaar.

De meest bekende vorm van een verwarmingssysteem is toch wel de centrale verwarming, oftewel cv. Bij centrale verwarming wordt de warmte in uw woning of kantoorgebouw opgewekt vanuit één centraal punt door een verwarmingsketel. Deze ketel zet een energiebron – bijvoorbeeld aardgas, stookolie of houtpellets – om naar warmte.

De warmte verspreid zich over de verschillende ruimten via een systeem van buizen, die op strategische plaatsen doorheen het gebouw liggen. Zo kan elke ruimte zijn eigen gewenste temperatuur verkrijgen.

Welke vormen van verwarming kennen we?

Een cv-ketel wekt de warmte op, maar u hebt uiteraard nog toestellen nodig die de warmte verspreiden doorheen de woon- en werkruimten. Dit zijn de vaakst gebruikte verwarmingstoestellen:

  • Radiotoren
  • Convectoren
  • Vloerverwarming
  • Luchtverwarming
  • Wandverwarming

De meest gebruikte verwarmingstoestellen zijn radiatoren. De ketel van de centrale verwarming warmt het water op. Daarna wordt het warme water via een buizensysteem vervoerd naar de radiatoren, die op hun beurt de warmte afgeven aan de ruimte.

Onze Partners

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht via een buitengroep. Met een warmtewisselaar of warmteafgiftesysteem geeft de warmtepomp deze warmte vervolgens af aan water. Het water kan daarna verspreid worden naar diverse verwarmingsorganen, zoals vloerverwarming en muurverwarming.

Wat doet R-cotec voor u?

R-cotec heeft ervaring met tal van verwarmingssystemen. We verzorgen dus graag het verwarmingssysteem in uw woning of bedrijf.

Zo kan u kiezen voor een centrale verwarming, maar we installeren voor u ook graag stadsverwarming, een zonneboiler, warmtepompverwarming of misschien zelfs een lage temperatuurverwarming.

Gratis offerte en advies

R-cotec houdt zich aan alle gestelde normen voor de plaatsing en de ontwikkeling van airconditioning in uw woning. Samen met u bekijkt R-cotec welk systeem het best voldoet aan uw noden en wensen.

Wenst u meer info over onze diensten? Gelieve ons te contacteren via 03 230 46 24 of door hier ons contactformulier in te vullen.

Tevreden Klanten

“Ik werd de oude airco’s in onze kantoorgebouwen beu. Ze vloekten met het moderne interieur en het geluid werkte vaak storend tijdens vergaderingen. De airco-installatie van Rcotec sluit daarentegen perfect aan bij ons interieur. Ook zijn ze bijna geluidloos. Niets dan goeds over deze installateur.”

Uw beoordeling verzenden
1
2
3
4
5
Verzenden
     
Rcotec
Beoordelingen   0 / 5