Zonnepanelen Plaatsen in 2024 met Rcotec: Uw Weg naar Duurzame Energie

Het tijdperk van de terugdraaiende teller is achter ons, en met Rcotec bent u klaar voor de volgende stap in duurzame energie.

           

 

Waarom Investeren in Zonnepanelen in 2024

1. Onafhankelijkheid van Stijgende Energieprijzen: In een tijd van toenemende energiekosten bieden zonnepanelen u de vrijheid om onafhankelijk te zijn van deze stijgingen.

2. Lange Levensduur en Weinig Onderhoud: Met een levensduur van meer dan 30 jaar en minimaal onderhoud zijn zonnepanelen een duurzame investering.

3. Verkoop van Overtollige Stroom:* Geniet van lagere elektriciteitskosten door overtollige energie terug te verkopen aan het net.

 

Terugverdientijd van Zonnepanelen in 2024

De zonnepanelen betalen zichzelf nu terug in ongeveer 5 tot 6 jaar. De prijzen zijn de afgelopen 2 jaar aanzienlijk gedaald door verbeterde technologie en productie. De terugverdientijd is afhankelijk van verschillende factoren:

1. Daksituatie: Een ideaal dak is zuidelijk gericht of plat, zonder schaduw. Een Oost-West dak is een goed alternatief, met een goede spreiding van het piekvermogen over de dag.

2. Prijs: Vergelijk ons offerte om de beste prijs-kwaliteitsverhouding te vinden.

3. BTW-tarief: Oudere woningen genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6%, terwijl nieuwere woningen onder het standaardtarief van 21% vallen.

4. Systeemgrootte: Een grotere installatie kan goedkoper zijn per Wattpiek (€/Wp), wat de terugverdientijd beïnvloedt.

 

Hoe Begin ik met Zonnepanelen? De 5 Stappen met Rcotec:

1. Haalbaarheidsstudie: Ontdek of uw dak geschikt is en bepaal het aantal benodigde zonnepanelen.

2. Financiële Berekening: Rcotec helpt u de terugverdientijd te berekenen op basis van uw verbruik en de huidige energieprijzen.

3. Rcotec komt ter plaatse voor een plaatsbezoek.

4. Ontvang Offerte van Rcotec

5. Installatie: Rcotec plant de installatie in, die meestal binnen 2 tot 8 weken plaatsvindt. Binnen 1 a 2 dagen wordt uw installatie voltooid.

 

Welk Zonnepanelen Merk en Omvormer met Rcotec?

Rcotec is een RESCERT gecertificeerde zonnepanelen installateur en begeleidt u bij het kiezen van het juiste zonnepanelen merk en de omvormer. Criteria zoals Tier-1 status, beoordelingen en garanties worden zorgvuldig bekeken. Rcotec legt de focus op uw behoeften en biedt een uitgebreide analyse voor de beste keuze. Rcotec werkt o.a met de volgende merken van omvormers: Huawei, Solax en Solaredge.

Met Rcotec kiest u niet alleen voor zonnepanelen, maar voor een duurzame energiepartner die u begeleidt vanaf de haalbaarheidsstudie tot de uiteindelijke installatie. Neem vandaag nog contact op voor een groene toekomst met Rcotec!