Wat doet airco precies?

De airco is bijna niet meer weg te denken uit privéwoningen en bedrijven. Met een airco-installatie reguleert u de lucht en temperatuur van binnenruimten. Zo zorgt airconditioning ervoor dat het klimaat in de ruimte een stuk aangenamer wordt.

Vele airco’s zijn bovendien uitgerust met bijkomende functies, denk maar aan ventileren én verwarmen. De installatie kan bijvoorbeeld via een filtersysteem ook de lucht zuiveren. Dat is vooral handig voor mensen die kampen met een allergie, want ze hebben minder last van fijne stofdeeltjes.

Welke soorten airconditioning kennen we?

Split-airco

Een split-airco heeft een binnendeel en een buitendeel die met elkaar verbonden zijn. De binnenunit geeft koelte aan een van uw binnenruimten. De buitenunit bevestigen we aan een buitenmuur, zodat de warmte afgevoerd kan worden.

Bij alle merken met wie wij samenwerken, is het geluid dat de installatie produceert verwaarloosbaar. De binnenunit is bovendien vrij compact.Ook heeft u de keuze uit verschillende designs en kleuren, waardoor de airco maatloos aansluit op uw interieur.

Multisplit-airco

U kan ook gaan voor meerdere binnenunits die aangesloten zijn op één buitenunit. In dat geval spreken we van een multisplitairco-systeem.

Eigenlijk gaat het hier om hetzelfde principe als bij de split-airconditioning, alleen heeft de multisplit dus meerdere binnendelen. Er is immers maar één buitendeel nodig om meerdere ruimten te koelen.

Het is wel mogelijk om meerdere buitendelen aan te sluiten, zodat u grote kantoorgebouwen kan koelen. Bij deze toepassing kan u meestal kiezen voor een uitgebreid besturingssysteem dat u zelfs vanop afstand kan beheren.

Wat betekent inverter-technologie?

Traditionele aircosystemen starten met koelen zodra een bepaalde temperatuur is bereikt en schakelen weer uit wanneer de ruimte verkoeld is. Dat kost meer energie en voelt minder comfortabel aan.

Nieuwe airco’s beschikken over inverter-technologie. Ze meten continue de omgeving op met temperatuursensoren. Op basis van die metingen past de airco de lucht- en temperatuurstromen aan. De compressor blijft dus altijd actief.

Het grote voordeel? Naargelang de omstandigheden geven deze airco’s meer of minder vermogen. De temperatuur is zo gelijkmatiger verdeeld en u spaart energie uit.

Ervaring vertaalt naar kwaliteit

R-cotec heeft al jaren ervaring met airconditioning en blijft steeds op de hoogte van alle nieuwe mogelijkheden en toepassingen.

We wachten bovendien niet op het nieuws, want we gaan zelf op onderzoek. Airconditioning is onze passie. We houden immers van een prettig leefklimaat. U toch ook?

Wat is de prijs van een aircosysteem?

R-cotec houdt zich aan alle gestelde normen voor de plaatsing en de ontwikkeling van airconditioning. Omdat we steeds werken op maat van de klant, is de kostprijs afhankelijk van het aircosysteem waarvoor u kiest.

Samen met u bekijkt R-cotec welk systeem het best voldoet aan uw noden en wensen.
Wilt u meer info over onze diensten? Gelieve ons te contacteren via 03 230 46 24 of door hier ons contactformulier in te vullen.

Tevreden Klanten

“Ik werd de oude airco’s in onze kantoorgebouwen beu. Ze vloekten met het moderne interieur en het geluid werkte vaak storend tijdens vergaderingen. De airco-installatie van Rcotec sluit daarentegen perfect aan bij ons interieur. Ook zijn ze bijna geluidloos. Niets dan goeds over deze installateur.”